Mediala Regina Lund om sveket: ”Folk har vänt mig ryggen”

Regina Lund är både högkänslig och medium. Den mediala sidan har fått många att höja på ögonbrynen

ARTIKEL. Stjärnorna på Slottet-aktuella Regina Lund är både högkänslig och medial. I HSP-podden med Leveby & Klar berättar hon om kritiken som hon har fått utstå för sin öppenhet.
– Kända klienter har förnekat att de har varit hos mig, säger hon. 

Regina Lund, 50, kan titulera sig såväl sångerska som skådespelare, låtskrivare och poet. Men också medium. Just nu är hon högaktuell, som en av profilerna i Stjärnorna på slottet. Själv kallar hon tv-programmet skämtsamt för ”Fångarna på slottet”.
– Det är ju en nightmare som högkänslig att umgås frukost, lunch och middag, säger hon.

”Medialitet och HSP hör ihop”

Hon är en av få svenska kända personligheter som har varit öppen med sitt andliga intresse, något som hon har blivit hatälskad för. Hon har gett privatsittningar som medium, men har också synts i sjuans populära program ”Det okända”. Hon tror att högkänslighet och medialitet hör ihop.
– Jag tror att väldigt många som är HSP också är mediala. Det finns ju olika grader av känslighet, säger hon.

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt med Regina Lund ovan, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Har fått nej till jobb – för att hon är ett medium

Men att vara den som går i bräschen för att det går att vara både skådespelare, artist och ha andlig verksamhet har varit tufft. Många vill ha det som hennes gåva har att ge, säger hon, men samtidigt så har hon fått nej till jobb för att hon har varit ”så konstig”.
– Vi har ju ingen Shirley McClane i Sverige, en artist som också är andlig, så jag har ju fått vara lite hon här i Sverige. Och för det har jag blivit väldigt kritiserad.

LÄS MER: Så kan det kännas att vara högkänslig

”Att vara känslig är en styrka”

Till en början var hon väldigt populär och hade klienter från hela världen. Alla ville ha hennes råd som medium, säger hon. Men efteråt så var det få som vågade erkänna att de tagit emot hennes hjälp.
– Jag har haft väldigt offentliga klienter som efteråt har förnekat att de har varit hos mig, fastän de har suttit och sagt att allt har stämt. Det har varit jobbigt, säger hon.

Numera är hon sparsmakad med vilka klienter som hon tar emot. Och hon ser högkänsligheten som en värdefull styrka.
– Att vara känslig är inte att vara svag. Det är en tillgång att kunna visa att man är känslig och inte vara rädd för det som är intuitivt och inte går att förklara, säger hon.

Ida Leveby

Här finns alla avsnitt av HSP-podden med Leveby & Klar samlade. Du kan också lyssna i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

One Comment on “Mediala Regina Lund om sveket: ”Folk har vänt mig ryggen””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *